Uitzwaaiwedstrijd: Nederland – Noord-Ierland

Bert en IbrahimVanavond staat de laatste oefeninterland van Oranje op het programma. Om 20.00 uur begint de wedstrijd in de ArenA Amsterdam. Omdat Oranje met een mooie overwinning naar het EK wil, heeft de KNVB Noord-Ierland uitgekozen als schietschijf.

De wedstrijd zou Nederland moeten winnen, aangezien Noord-Ierland op nummer 100 in de FIFA-Ranking staat en zich nog nooit heeft weten te plaatsen voor het EK. Opvallend aan de Noord-Ierse ploeg is dat geen enkele speler van de selectie in de nationale competitie speelt. De meeste spelers spelen in de lagere Engelse competities. De laatste keer dat Nederland en Noord-Ierland tegenover elkaar stonden was in Oktober 1976  en 1977. Dit waren kwalificatiewedstrijden voor het EK 1978. Nederland speelde thuis gelijk (2-2) en won uit (0-1)

Bij de training van Oranje op donderdag waren Joris Mathijsen, Nigel de Jong, Wilfred Bouma, Wesley Sneijder en John Heitinga absent. Dit vanwege kleine blessures. Vanavond zal Bert van Marwijk een selectie gebruiken die ook tegen Denemarken op het EK gebruikt zal gaan worden. Na de wedstrijd tegen Noord-Ierland gaan de spelers van Oranje zich klaarmaken voor de reis naar Oekraïne.

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Oefeninterlands

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.