Oranje verliest oefenduel Bayern München

Het was zeker niet de week van Arjen Robben. Al lang voor de wedstrijd werd er op en neer getrokken bij welk team Robben zou spelen, en zelfs nadat er was besloten dat Robben in het zwarte uit-shirt van Oranje zou spelen was er gedoe. Toen hij inviel, tegen het eind van de wedstrijd, kreeg hij het ook nog eens te verduren van wat normaal zijn eigen fans zijn. Arjen zat al in de put vanwege de gemiste strafschop tegen Chelsea.

De wedstrijd zelf dan. In de eerste helft waren beide teams redelijk sterk, maar na 17 minuten scoorde Toni Kroos voor Bayern. 1-0 achter, dat is geen lekkere start. Maar Oranje sloeg terug, en goed ook! Huntelaar scoorde na een counter, en nog geen minuut later stond Narsingh in zijn eerste wedstrijd voor Oranje met de bal aan zijn voet voor het goal, en maakte de score naar een 1-2.

Na rust kwam er een bijna compleet nieuw team op het veld aan “onze” kant. maar liefst 7 wisselspelers mochten de tweede helft het veld in. Bert van Marwijk is natuurlijk aan het experimenteren met de vele nieuwe spelers, om een goed team voor de ek-wedstrijden te kunnen vormen. Maar dit team was duidelijk minder goed opgewassen tegen Bayern München. Invaller Gomez tikte net voor tijd de 3-2 binnen, waarmee FC Bayern de kleedkamer in kon.

Aanstaande zaterdag speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Bulgarije, deze zal plaatsvinden in de Amsterdam ArenA