Oranje opent Orange Cruyff Court

Afgelopen dinsdag kon het Nederlands Elftal weer wat publiciteit tegemoet zien. Er stond namelijk een officiŽle opening op het programma. En niet zomaar iets, maar een Cruyff Court waarvoor alle Oranje-spelers geld hebben ingelegd. ‘Wij hebben bijna allemaal zelf kinderen en weten dus hoe graag die willen voetballen. Daar is dit een goede plek voor’, aldus aanvoerder Mark van Bommel.

Onder andere Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en Robin van Persie mochten samen met een paar Poolse kinderen het veld inwijden. De profs maakten er een lolletje van, maar een paar kinderen speelden bloedserieus. Van Persie kreeg na een assist opvallend genoeg een schouderklopje van de doelpuntmaker.

De naar schatting 6000 kinderen die in de buurt wonen hebben weinig tot geen plek om veilig te spelen. Het is overigens niet de eerste keer dat Oranje zoiets doet. Bij het WK in 2010 werd in Johannesburg ook een Cruyff Court aangelegd op rekening van de spelers. Ook hebben Robben Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay en van der Wiel ieder een eigen veldje, dat ze gewonnen hebben na de verkiezing: “talent van het jaar.” Na een kwartiertje spelen met de Poolse kinderen vertrokken de spelers weer richting een besloten training. De kinderen bleven desondanks fanatiek door voetballen.

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.