Oefeninterlands en voorbereidingen

het EK komt er aan. Nog een paar maanden en het is zover. Om daar goed op voorbereid te zijn, en om de spelers te testen, worden er de komende tijd wat oefeninterlands gespeeld. Oranje zal aanstaande woensdag tegen Engeland spelen. Engeland wordt op het moment gecoached door Stuart Pearce. De ‘tussenpaus’, zoals hij genoemd wordt, neemt de zaken van het Engelse team waar tot er een definitieve vervanger voor Fabio Capello is gevonden, aangezien deze is opgestapt.

De persconferentie van afgelopen vrijdag begon wat later, vanwege het nieuws rondom onze prins. Toen de persconferentie uitiendelijk begonnen was, vertelde van Marwijk dat Ola John en Luciano Narsingh voor het eerst zijn opgeroepen voor Oranje. Zij zullen meegaan naar Engeland voor de oefeninterland. Dit geeft aan dat de selectie van Oranje nog niet vaststaat. De bondscoach is nog wat aan het experimenteren, zeker omdat Robben op het moment niet in vorm is. Bert van Marwijk wil waarschijnlijk een goede vervanger klaar hebben, mocht Robben niet op tijd in vorm zijn.

 

Ook andere landen zijn ondertussen bezig met oefeninterlands. 29 Februari zullen Frankrijk en Duitsland een oefeninterland spelen. De bondscoach van Frankrijk, Laurent Blanc, noemt het EK “een grote test”. Blanc wil juist tegen Duitsland spelen, omdat deze tot een van de beste teams in de wereld behoort.

De risico’s zijn volgens de Franse bondscoach niet groot. “We kunnen vernederd worden, maar dat geeft ons alleen maar meer motivatie voor het EK. De basis van ons elftal staat er al, maar we twijfelen nog over een paar plaatsen.”

Post to Twitter


Tags: , , , , , ,

Categorie: Algemeen nieuws, Oefeninterlands

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.