Eerste gelijkspel – strafschoppen!

Portugal, Duitsland en Spanje zijn al geplaatst voor de halve finale. Dan missen we nog ťťn team. Wie dat wordt moest gisteren uitgevochten worden, en dat bleek niet heel makkelijk te †gaan.

Beide ploegen waren ongeveer even sterk, wat een waar spektakelstuk opleverde. ItaliŽ-Engeland werd gisteren gespeeld. Daniele de Rossi opende de wedstrijd voor ItaliŽ met een enorme knal op doel, op ruim 30 meter afstand. Keeper van Engeland, Joe Hart, kon niet tegen die bal op, maar de paal redde de Three Lions van een vroege achterstand. Engeland werd meteen alert en nog geen minuut later brak Engeland door de zwakke achterhoede van ItaliŽ en belandde de bal bij verdediger Glen Johnson, die werd gestopt door Gianluigi Buffon, keeper van ItaliŽ. En zo begon de wedstrijd. De fans die een kaartje voor deze wedstrijd hebben weten te bemachtigen kregen waar voor hun †geld, want beide spelers gingen snoeihard door en hadden ook beide veel grote kansen. Ook in de tweede helft waren de kansen bijna niet bij te houden. Onder andere Mario Balotelli, Antonio Cassano en Danny Welbeck kregen flinke kansen. Naarmate de tweede helft verliep werd Engeland wel wat meer in de verdediging geduwd door de Italianen, maar nog steeds wist geen van beide ploegen de bal tussen de palen te krijgen. Na 90 minuten spelen was het nog steeds 0-0. De regels schrijven in deze situatie eerst een verlenging voor, en mocht er dan nog niet gescoord worden, zou de wedstrijd beslist worden door strafschoppen. In de verlenging schrokken de Engelsen nog even, toen een voorzet van Diamanti onverwachts op de paal kwam, en even later stond de harten van bijna alle Engelsen stil. In de tweede helft van de verlenging kopte Nocerino de bal tussen de Engelse palen. Gelukkig voor de Engelsen werd het doelpunt (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Hiermee was de verlenging afgelopen en kwam het aan op strafschoppen.

Zowel Balotelli als Gerrard wisten voor hun land te scoren. Ricardo Montolivo miste de tweede strafschop van ItaliŽ, maar Rooney wist wel te scoren. Vervolgens werd de verhouding weer recht getrokken door een goal van Pirlo en een misser van Ashley Young. Nocerino scoorde weer, maar het was opnieuw een Ashley die de bal niet binnen kreeg, dit keer Ashley Cole. De winnende treffer kwam op naam van Diamanti. Daardoor mogen de Engelsen inpakken en speelt ItaliŽ donderdag tegen Duitsland. Woensdag wordt de andere halve finale gespeeld. Deze gaat tussen Spanje en Portugal.

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Uitslagen

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.