Oranje heeft goede jeugdspelers nodig

Bert van marwijkBert van Marwijk is nu drieënhalf jaar bondscoach van het Nederlands elftal en heeft zijn contract deze week verlengd tot de zomer van 2016. Hij vind het zelf bijzonder dat hij al zo lang bondscoach van Oranje is, en dat de bond nog 4 jaar met hem door wil gaan.

‘Er breekt nu een belangrijke periode aan voor Oranje. De jongen talenten moeten laten zien of ze aan kunnen haken op het topniveau of niet’, aldus Van Marwijk aan Voetbal International. Van Marwijk denkt dat Oranje ook de komende jaren aan de top zal blijven al zal Oranje hard moeten werken.  Jong Oranje staat voor een belangrijke stap om zich te plaatsen voor het EK en Onder-17 is dit jaar weliswaar Europees kampioen geworden, maar speelde op het WK geen rol.

Het is volgens Van Marwijk enorm belangrijk dat we ons niveau als opleidingsland hooghouden. “Vaak zie je generatieverschillen per linie optreden. Ik geloof dat wij daarvan geen last zullen krijgen. We hebben in alle linies heel veel jonge talenten die zich aandienen., dat is een groep die dicht tegen eerste elf aan kan komen.

Verder kunnen we de komende jaren nog profiteren van de kwaliteiten van Wesley Sneijder, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar. Ik vind dat het er heel goed uitziet.”

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.