‘Der Afgang’; Duitsland-Nederlands elftal 3-0

De oefeninterland Duitsland-Nederland op 15 november 2011, in aanloop naar het EK 2012 is dramatisch slecht afgelopen voor Oranje. In Hamburg was Die Mannschaft duidelijk veel te sterk voor Oranje.

Bondscoach Bert van Markwijk mag zich wel eens goed achter zijn oren krabben. De verdediging was wederom een gatenkaas. De afgelopen dagen heeft Oranje weinig geleerd van de lessen welke konden worden getrokken uit de vorige oefeninterland.

Binnen een half uur stond het al 2-0 voor de Duitsers, juist op de plek waar Oranje in 1988 zo succesvol was. Een aantal vaste krachten als Robin van Persie en Arjen Robben waren er niet bij, maar dat mag geen excuus zijn voor het belabberde spel wat Oranje vertoonde.

Omdat Duitsland net na rust de teugels wat liet vieren kreeg Oranje wat kleine kansjes op een doelpunt. Halverwege werd het leed voor het Nederlands elftal nog groter toen Duitsland een counter bekroonde met het derde doelpunt. Deze 3-0 Duitsland-Nederland uitslag betekent de grootste nederlaag voor Oranje in ruim vijftien jaar. Op het EK van 1996 was Engeland met 4-1 te sterk voor Nederland. Er is voor Oranje nog heel wat werk te verrichten in aanloop naar het EK 2012 willen ze ‘Der Afgang’ op het EK voorkomen.

Post to Twitter


Tags: , , ,

Categorie: Oefeninterlands

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.