Voorselectie EK verrassend

Bert van Marwijk heeft een voorselectie van de Oranje-selectie bekend gemaakt. Er zijn een aantal verrassende namen, onder wie de 17-jarige Jetro Willems, linksback van PSV, en de Feyenoord-keeper Erwin Mulder.

De selectie bestaat uit 36 man, waarvan 8 debutanten. Vooral Jetro Willems is een grote verrassing. Erik Pieters,  de huidige PSV-verdediger, liet maandagmiddag weten te stoppen. Willems zou die plaats kunnen innemen.

PSV heeft veel spelers geleverd. Zes om precies te zijn. Feyenoord mag 3 man sturen, onder wie Ron Vlaar en Erwin Mulder. Ook AZ levert twee spelers, Nick Viergever en Adam Maher.

Kenneth Vermeer, 1e keeper van Ajax, heeft geen uitnodiging gekregen. Opvallend is dat Jasper Cillessen, reservekeeper van de Amsterdammers, wel door mag.

Van Basten neemt drie spitsen mee, en moet daarmee veel aanvallers afwijzen. Wel uitgenodigd zijn Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie en Luuk de Jong. Voor de flanken zijn Narsigh, Ola John en Afellay geselecteerd.

Alle 36 spelers mogen 14 en 15 mei op trainingsstage, waar ze zich moeten bewijzen om daadwerkelijk in Oranje te komen. Er moeten nog 9 spelers afvallen, want er mogen maar 27 spelers mee naar Zwitserland, waar Nederland zich voor gaat bereiden op het EK. Uiteindelijk zullen er dan nog 4 topatleten af moeten vallen, want er mogen 3 keepers en 20 veldspelers naar Oekraïne.

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.