Spreekverbod scheidsrechters EK

De UEFA heeft de twaalf scheidsrechters geselecteerd voor het EK een spreekverbod tot het einde van het toernooi opgelegd. Onder deze scheidsrechters is de Nederlander Björn Kuipers. Pierluigi Collina, scheidsrechterbaas van het EK, heeft deze maatregel opgelegd om ervoor te zorgen dat ook de scheidsrechters zich volledig concentreren op het toernooi.

De KNVB respecteert de beslissing, maar is teleurgesteld. “Wij voeren een open mediabeleid, ook voor de arbitrage. Wij zien het namelijk als toegevoegde waarde als arbiters kunnen vertellen over de ontwikkelingen en ervaringen op het EK”

Kuipers had in samenwerking met de KNVB een aantal interviews gepland, die vooraf goedgekeurd waren door de UEFA. Deze zijn inmiddels afgezegd.

Opvallend is dat op het EK deze zomer voor het eerst met 7 arbiters wordt gewerkt. Naast de normale scheidsrechter, de twee lijnrechters en de vierde official staan er dit jaar ook twee assistenten op de achterlijnen en staat er nog een extra assistent stand-by, mocht er iets gebeuren.

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Algemeen nieuws, Media

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.