Spanje zonder problemen langs Frankrijk

Spanje tegen Frankrijk. Hoewel Spanje statistisch beter is, kan natuurlijk alles gebeuren. Helaas voor Frankrijk was dit niet het geval. De Fransen schoten onmiddellijk in de verdediging, waardoor Spanje alle ruimte had om haar combinaties te kunnen maken. Spanje maakte er een show van door in de aanvallen mooi samenspel te laten zien, onder andere een prachtige pass van Xabi, die de bal met de hak meegaf aan Iniesta. Na 20 minuten spelen was het eindelijk een succesvolle combinatie van Spanje. De bal kwam via Jordi Alba op het hoofd van Xabi Alonso, die de bal via het hoofd binnen wist te koppen. In de tweede helft werd Spanje wat nonchalant. Toch wisten de Fransen er geen echte kansen uit te krijgen. In de blessuretijd kreeg Spanje nog een penalty, geclaimd door Pedro. Xabi  schoot zonder problemen binnen. De stand bleef op 2-0, en Spanje gaat door.