Spanje heeft penaltyserie nodig

Gisteren werd de eerste halve finale gespeeld van het EK 2012. Portugal speelde tegen buurland Spanje om een plaats in de finale, tegen Duitsland óf tegen Italië (dit wordt vanavond bepaald).

De statistieken beloofden een spannende wedstrijd, maar het bleek een uiterst voorzichtige wedstrijd te worden. Spanje begon in de eerste tien minuten wat overtuigender dan Portugal. Alvaro Arbeloa kreeg de bal voor zijn voeten na een combinatie van Andrés Iniesta en Jordi Alba op links, maar mikte te hoog. Ook Portugal kreeg aardig wat kleine kansjes, bijvoorbeeld een aanval van Ronaldo, die door de verdediging van Spanje brak en vanaf de rand van het 16-metergebied schoot hij op doel, maar zat er een halve meter naast. Na een uur spelen werd het wat interessanter, al was het nog steeds niet vanwege het hoogstaande voetbal. Ronaldo maakte een theatrale schwalbe en de Spanjaard Busquests kreeg na commentaar te leveren geel. Vlak daarna vallen er nog 2 gele kaarten, voor zowel Pepe en Pereira na te harde aanvallen.

Geen van beide ploegen weet te scoren, en ook in de verlenging gebeurt niet veel van belang. het worden penalty’s

De eerste penalty’s van beide teams werden gestopt. Vervolgens scoorden Iniesta, Pepe, Pique en Nani. Dan is Sergio Ramos aan de beurt, en die schiet de bal prachtig binnen, gewaagd “op zijn Panenka’s”. Vervolgens wash et aan Bruno Alves, die via de onderkant van de lat miste. Cesc Fabregas mocht met zijn penalty de finaleplaats verzilveren, en dit deed hij dan ook, via binnenkant paal. Vanavond wordt Duitsland-Italië gespeeld en die wedstrijd bepaalt de tegenstander van Spanje in de  finale van het EK 2012!

Post to Twitter


Tags: , , ,

Categorie: Uitslagen

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.