Oranje via Auschwitz naar Oekraïne

Het Nederlands elftal is onderweg naar het basiskamp in Oekraïne, van waaruit de sterspelers naar de wedstrijden kunnen gaan, langs gegaan bij het voormalige concentratiekamp Auschwitz.

“Ik vond gewoon dat we naar Auschwitz moesten gaan” zei Bert van Marwijk na afloop op de persconferentie. Ook de internationals zochten naar woorden om de ervaring te beschrijven. De spelers waren zwaar geschokt door de lege blikken Zyklon-B (het gas van de gaskamers) en de kinderschoentjes die in de slaapzalen lagen.
“Woorden kunnen Auschwitz niet beschrijven”, twitterde Khalid Boulahrouz. “In één woord onvoorstelbaar”, was de mening van Mark van Bommel.

Vervolgens konden de spelers hun hart even luchten, ze gingen trainen in het stadion van Krakau. Daarvoor waren 25.000 plaatsen voor publiek in het stadion, en er rolde ook regelmatig een wave over de tribunes.

De enige die niet volop kon genieten van de sfeer in Krakau is Joris Mathijsen. Zijn hamstringblessure, die hij in het duel tegen Bulgarije heeft opgelopen, blijkt zwaarder dan gedacht. De bondscoach heeft daarom besloten dat Mathijsen niet meespeelt in de eerste wedstrijd tegen Denemarken, aanstaande zaterdag. Mocht er nog geen verbetering zijn, sluit van Marwijk een vervanger niet uit. Tot 24 uur vóór de wedstrijd tegen Denemarken kan de bondscoach besluiten Mathijsen uit de selectie te halen, en een vervanger op te roepen. We zullen moeten zien of dat het geval gaat zijn.

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.