Oranje overwint met WK-team

Eindelijk is er weer positief nieuws vanuit het Nederlands Elftal. De oefeninterland afgelopen woensdag tegen Engeland was een succes. In de blessuretijd scoorde Arjen Robben het beslissende doelpunt. Bert van Marwijk mag weer trots zijn op zijn Oranje. Hij hoopte dat deze wedstrijd het Wk-gevoel terug zou brengen in het team. Mark van Bommel en Nigel de Jong kregen hun positie als controleurs, Robben en Sneijder mochten ondanks dat ze bij hun eigen teams niet veel wedstrijdritme krijgen toch beginnen, en Robin van Persie werd de spitspositie toevertrouwd. Dit WK-team was echter in de eerste helft nog niet heel sterk, en de stand bleef tot de 57e minuut op 0-0 staan. Maar toen kwam Robben. Met een fraaie goal zette hij de stand neer op 0-1. Nog geen minuut later stond Kuijt met de bal aan zijn voeten klaar voor een assist. Huntelaar maakte met een snoeiharde kopbal de 0-2, op aangeven van Dirk. Helaas zat daar ook een nadeel aan, genaamd Chris Smalling. Huntelaar kwam met Smalling direct na het doelpunt in botsing, en nadat hij even op de grond lag, moest hij toch het veld ruimen. Luuk de Jong was zijn vervanger.

Op dat moment leek het goed te gaan voor Oranje, maar binnen 10 minuten hadden Gary Cahill en Ashley Young Engeland weer gelijk getrokken tot een stand van 2-2. Toen, in de blessuretijd, zag Robben opnieuw zijn kans, en maakte de winnende treffer.

Er zijn gisteren ook nog meer oefenwedstrijden gespeeld. Frankrijk won verassend van Duitsland met 2-1, Denemarken verloor in eigen huis van Rusland (0-2) en Portugal speelde tegen Polen, zonder het publiek te vermaken, aangezien het 0-0 bleef. Oekraïne, de andere gastheer van het EK dit jaar, won wel. Het won van Israël met 3-2. Ierland – Tsjechië werd 1-1, Italië verloor met 1-0 van de VS en Spanje won met 5-0 overtuigend van Venezuela.