Oranje naar Oekraïne na winst op Noord-Ierland

Oranje heeft afgelopen zaterdag geen kind gehad aan Noord-Ierland. De Ieren kwamen namelijk met een zeldzaam laag niveau aan voetbal in de ArenA Amsterdam. Bert van Marwijk zag de wedstrijd van te voren ook al als een laatste training met publiek. In de wedstrijd heeft Bert van Marwijk zijn laatste test voor de wedstrijd tegen Denemarken aanstaande zaterdag kunnen afleggen.
De opstelling leek op die van het duel tegen Slowakije. In de aanval stond het viertal Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Ibrahim Afellay. In het middelveld controleerden Mark van Bommel en Nigel de Jong opnieuw. Van der Wiel en John Heitinga stonden ook net als vorige week woensdag achterin, maar Stijn Schaars werd vervangen door nieuwkomer Jetro Willems. Op de reservebank zat Wilfred Bouma vorige week woensdag nog op de eerste plaats om Mathijsen eventueel te vervangen, maar Ron Vlaar heeft de eerste vervangingsplaats nu ingenomen.
De wedstrijd ging al snel van start bij Oranje. Van Persie kon vóór rust twee goals intikken en gaf ook nog een assist op Ibrahim Afellay. Wesley Sneijder tikte tussendoor nog de 2-0 in met een vrije trap. Slechts 5 minuten na rust scoorde Ibrahim Afellay opnieuw, en vervolgens werden Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt nog wat speeltijd gegund. Ron Vlaar, die de nog steeds geblesseerde Mathijsen verving, wist in de 78e minuut zijn eerste goal voor oranje te verzilveren, en zette de score daarmee op 6-0, de eindstand.
Oranje is inmiddels overgevlogen naar Oekraïne, om daar voor de laatste voorbereidingen te zorgen.