Nederland – Bulgarije belooft niet veel goeds

Als Oranje vanaf volgende week zaterdag een kans wil maken, zal het toch nog hard moeten trainen. Afgelopen weekend speelde Oranje tegen Bulgarije, maar de equipe stuntelde. Het ging zelfs zo slecht, dat Oranje genoegen moest nemen met een 1-2 verlies. De selectie van Bert van Marwijk moet in de voorbereiding op het EK nog wachten op het eerste puntje, want ook de wedstrijd tegen Bayern München was niet erg positief voor oranje. Bert van Marwijk bleek woedend te zijn na de wedstrijd.

De bedoeling was dat Robin van Persie, Wesley Sneijder en Rafael van de vaart achter Huntelaar goed zouden rouleren, maar daar bleek in de wedstrijd weinig van terecht te komen. Alle drie de spelers bleven aan dezelfde kant van het veld, Van der Vaart links en Van Persie rechts, met Sneijder ertussenin.

Nederland kwam wel op voorsprong in de ArenA. Van Persie wist de eerste goal van Oranje binnen te tikken. Maar nte na rust, in de 49e minuut scoorde Ivelin Popov vanuit een strafschop, veroorzaakt door een handsbal van Van der Vaart.

Om het tempo van Oranje wat op te drijven, werden Dirk Kuyt en Arjen Robben in het veld gezet, de laatste onder luid applaus, wat na het uitfluiten in Duitsland zeer welkom bij Robben was. Maar zelfs met deze twee doorgewinterde spelers konden geen verschil maken, en Ilyan Mizanski scoorde het winnende doelpunt in de laatste minuut.