Kwartfinales begonnen; Portugal laat zich zien

De kwartfinales van het EK 2012 zijn begonnen. Gisteren speelde Tsjechië tegen Portugal. De twee ploegen zijn elkaar twee keer eerder tegengekomen op een EK, in 1996 en in 2008. Beiden hebben éénmaal gewonnen. Toch was Portugal duidelijk favoriet, na tweede te zijn geworden in de Poule des Doods, poule B. In de laatste wedstrijd van Portugal, tegen Nederland, liet Ronaldo zich zien in het Portugese Elftal, en ook nu was hij duidelijk aanwezig. In de eerste helft was hij al twee keer dichtbij een doelpunt, beiden voortgekomen vanuit counters, het grootste wapen van Portugal. De eerste grote kans van Ronaldo was halverwege het eerste bedrijf. Ronaldo kreeg de bal aangespeeld vanuit de counter en wist met een omhaal op doel te schieten, maar de trap was niet sterk genoeg en de bal ging naast. Een paar minuten later was het opnieuw Ronaldo die de bal prachtig aannam en op doel schoot, maar opnieuw miste, ditmaal op de paal.

Ook in de tweede helft was het vaak Ronaldo die de kansen maakte. Toch lukte het hem steeds niet de bal tussen de palen te krijgen. Daar kreeg Tsjechië weer moed van, en de invaller Hugo Almeida kopte zowaar raak! Helaas bleek hij op dat moment buitenspel te staan, maar het zette Portugal wel weer scherp. Er waren opnieuw veel aanvallen van Portugal, en 10 minuten voor tijd was het toch eindelijk Ronaldo, die de bal via de grond binnen kopte. Portugal was daarna vastberaden de winst niet meer uit handen te geven en 10 minuten later won het dan ook de wedstrijd. 1-0. Tsjechië is uitgeschakeld en Portugal gaat door naar de halve finales.

Vanavond speelt Duitsland tegen Griekenland om een plaats in de halve finale, morgen staat Spanje-Frankrijk op het programma en woensdag kunt U genieten van Engeland-Italië.