Jong Oranje Europees kampioen!

De talenten tot 17 jaar hebben de titel Europees kampioen met succes verdedigd. In de finale speelde Jong Oranje tegen Duitsland. Na 90 minuten spelen stond het 1-1, en dus werden er strafschoppen genomen. Nederland won hier met 5-4.

Het laatste doelpunt werd gemaakt door Tonny Vilhena, die in de competitie bij Feyenoord speelt. AZ-Keeper Nick Olij stopte de vierde penalty van Duitsland.

Nederland had vlak voor rust al een grote kans, maar de onderkant van de lat stopte de 1-0. Na rust kwam Nederland al snel op achterstand, door een kopbal van een van de spelers van Duitsland, Leon Goretzka. Het duurde tot de laatste minuut voor Oranje een kans kon verzilveren. Invaller Elton Acolatse (Ajax), wist de stand gelijk te brengen, waarmee de strafschoppen werden afgedwongen.

30 Mei zullen de kampioenen in de Kuip worden gehuldigd. Dat liet directeur betaald voetbal Bert van Oostveen via twitter weten.