Ieren reageren opmerkelijk op nederlaag

Spanje speelde tegen Ierland in poule C. Spanje wist dat het moest winnen om gemakkelijk door te kunnen naar de kwartfinales. Toch was het Ierland die het eerste schot op doel produceerde. Simon Cox testte keeper Iker Casillas. Na vier minuten stond Spanje toch zo ver in de Ierse helft van het veld dat er geen houden meer aan was. Torres schoot de bal van acht meter binnen. Vervolgens regende het kansen voor de Spanjaarden. Onder andere Torres, David Silva, Gerard Pique en Andrés Iniesta kregen alle ruimte voor hun kansen. Toch werd er in de eerste helft niet meer gescoord. Na rust miste Alvaro Arbeloa een kans, en het is hier opmerkelijk dat dit een verdediger is! David Silva vond daarna wel het doel, na twee verdedigers weg gespeeld te hebben. Twintig minuten voor tijd was het opnieuw Torres die de goal maakte, en enkele minuten later scoorde Cesc Fabregas, die ingevallen was voor Torres, met een enorme ram tegen de bal. Bij deze wedstrijd was het Ierse publiek bijzonder positief. Al stonden ze ver achter, de supporters waren nog steeds uit volle borst aan het zingen, soms arm in arm met een supporter van Spanje. Eindstand: 4-0

In de wedstrijd Italië – Kroatië ging het aardig gelijk op. De eerste helft werd gedomineerd door de Italianen, maar toch duurde het 40 minuten voor Andrea Pirlo de goal wist te maken. In de tweede helft was het juist Kroatië die de in de aanval gingen. Mede door het afgeleid zijn van Chiellini wisten de Kroaten er ook een binnen te schieten. Daarna gingen beide teams een stapje lager, en de stand bleef ook 1-1