Gevarieerd EK-lied van Wolter Kroes

De Nederlandse zanger Wolter Kroes heeft in samenwerking met Yes-R en klassiek vocalist Ernst Daniël Smid. Het nummer heet Ben je ook voor Nederland? en is volgens Kroes “drie werelden die bij elkaar komen, en dat is te gek”.

{roducers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn hebben het nummer gemaakt. Opvallend is dat de melodielijn is gebaseerd op De Vogeltjesdans van Electronica’s, het bekende nummer uit 1980. Het nummer zou eerst muziek voor een supermarktcommercial worden, maar de drie muzikanten hadden er zo veel lol in dat ze besloten er een single van te maken. Yes-R werd benaderd door Eric van Tijn om het nummer meer “á la nu” te maken. De rapper vond het een eer om de single met Wolter Kroes  op te nemen, en toen hij hoorde dat Oranje-spelers in de clip zouden spelen was hij helemaal blij verrast.

Wolter Kroes heeft al een twee hits gehad op het EK.  Vooral zijn nummer Viva Hollandia bleek een grote hit. Kroes is vol vertrouwen dat Ben je ook voor Nederland? dé EK-hit van dit jaar wordt, vooral omdat er nog geen echte meezingers zijn. Yes-R is wat bescheidener. Hij ziet het wel. Maar zijn gevoel zegt dat dit echt een hit zou kunnen worden.

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.