Bert van Marwijk stopt als Coach Oranje

Bert van Marwijk heeft na de mislukking van Oranje op het EK 2012 laten weten per direct af te treden als bondscoach. Van Marwijk heeft zelf besloten af te treden. Dit meldt de KNVB, waarmee van Marwijk een contract had.

Oranje werd al in de groepsfase uitgeschakeld, wat erg onverwachts was na de tweede plek op het WK twee jaar geleden, en de succesvolle weg naar het EK toe. Bert van Marwijk zei na de elimitatie van Oranje dat hij “gefaald” had. Toen de equipe terug was in Nederland hebben de KNVB en van Marwijk twee evaluatiegesprekken gevoerd. Daaruit bleek dat van Marwijk geen basis voor een verdere samenwerking meer zag. Woensdag besliste hij dan ook om af te treden.

Inmiddels zijn de geruchten voor een volgende coach alweer losgebarsten. De Telegraaf heeft een poll gehouden en daar zijn de volgende resultaten uit gekomen:

Louis van Gaal : 24%
Foppe de Haan : 20%
Guus Hiddink : 15%
Ruud Gullit : 9%
Frank Rijkaard : 9%
Gertjan Verbeek : 6%
Co Adriaanse : 6%
Frank de Boer : 5%
Ronald Koeman : 4%
Dick Advocaat : 2%

Er waren ruim 60.000 stemmers. †Het is wel waarschijnlijk dat we een coach krijgen met een Nederlands paspoort, mede gebaseerd op bovenstaande lijst. Een nieuwe coach gaat een team samenstellen voor het WK over twee jaar in BraziliŽ.

Post to Twitter


Tags: ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.