Poule D is ook begonnen!

Gisteren speelden Frankrijk vs. Engeland en thuisland Oekraïne vs Zweden. Eerst stonden Frankrijk en Engeland tegenover elkaar. Engeland stond zonder spits Wayne Rooney vanwege een schorsing. Frankrijk was al 20 duels ongeslagen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begon met een grote glijpartij, omdat het veld erg nat was. Toch was het Engeland die het eerste schot op doel loste, maar de hoek was te moeilijk om erg gevaarlijk te zijn. Na een half uur kreeg Engeland een vrije trap, die hard werd binnengekopt door Joleon Lescott: 0-1. Dat maakte Frankrijk alert, en een paar minuten na de goal van de Engelsen was Frankrijk al dicht bij de gelijkmaker. Nog 5 minuten later schoot Nasri laag het Engelse goal in, wat de stand op 1-1 zette. Daarna bleek het weer te warm en bedrukt te zijn voor beide teams, en het tempo zakte snel, de eindstand bleef dus ook 1-1.

De wedstrijd Oekraïne tegen Zweden vond plaats in het grootste stadion dat in dit EK gebruikt zal worden. De twee ploegen hadden een aardig hoog tempo, maar dat betekende ook veel balverlies aan beide kanten. Oekraïne kreeg een kans, maar Andriy Shevchenko schoot voorlangs naast. Na een aantal kansen van beide teams bleef het 0-0 tot rust. In de tweede helft scoorde Ibrahimovic de 0-1, maar opvallend was dat er op dat moment een geblesseerde speler van Oekraïne op het veld lag. Shevchenko was vervolgens niet van plan voor eigen publiek af te gaan. Eerst dook hij aan de rechterkant van het veld opeens op tijdens een aanval, en scoorde met het hoofd, en vijf minuten later was het opnieuw raak voor Shevchenko, en opnieuw met het hoofd. Oekraïne gaat aan de leiding in Poule D