Poule C, wie gaan er door?

Gisteren speelden de landen in Poule C hun laatste groepwedstrijd. Spanje speelde tegen de Kroaten en Italië speelde tegen Ierland.

Bij Spanje-Kroatië wisten beide partijen dat ze óf moesten winnen óf met minimaal 2-2 gelijk spelen. In dat laatste geval zouden beide ploegen door zijn naar de kwartfinales. De eerste helft was niet bijster spannend.Spanje had slechts een paar keer een combinatiespel, en Kroatië stond niet veel beter te spelen. In de tweede helft wist Kroatië dat ze nu echt moesten gaan aanvallen, en dat deden ze dan ook, maar een kwartier na het hervatten van de wedstrijd brak Luka Modric door de linies en wist de bal naar Ivan Rakitic te schieten, die mooi kopte, maar de keeper zat er tussen. in de 88e minuut schoot Iniesta achter de verdediging langs, en Jesus Navas kon de bal afwerken. 1-0 voor de Spanjaarden, de Kroaten gaan naar huis.

Italië had ook nog kans op een plek in de kwartfinale, als de Spanjaarden zouden winnen en ze zelf punten binnen wisten te halen. Ierland stond wel als een muur achterin, maar aanvallend speelde het minder. Cassano wist via een corner de eerste goal van Italië binnen te schieten, en na rust ging het meteen door, maar Ierland stond sterk. Italië wisselde later voor een meer verdedigend elftal, om de voorsprong vast te kunnen houden. Ierland kreeg hierdoor ruimte en begon ook aan te vallen. Invaller Mario Balotelli maakte de eindstand zo goed als definitief, en met 2-0 bleef het daar ook bij. Italië is door, Ierland mag in gaan pakken.