Nederlandse politici niet naar EK, vind CDA

CDA-kamerlid Henk Jan Ormel heeft de Tweede Kamer verzocht niemand van het demissionaire kabinet naar Oekraïne te sturen. Ormel heeft inmiddels steun van een Kamermeerderheid ontvangen, met steun van het CDA, PvdA, SP en D66.  Reden voor dit verzoek is de situatie rondom onder andere Joelia Timosjenko. De pro-westerse oud-premier is veroordeeld en zit in de gevangenis. De omstandigheden in de gevangenissen in Oekraïne is erg slecht, en Timoshenko heeft laten weten dat ze mishandeld is.
‘We kunnen daar niet gezellig voetbal gaan kijken als een aantal kilometers verderop mensen onder slechte omstandigheden gevangenzitten’, zegt Ormel. Hij heeft vanochtend in een interview met Giel op radio 3FM zijn standpunt verder toegelicht, en liet weten dat de politici in Oekraïne alleen luisteren bij een harde aanpak, zoals het absent zijn van politici.

Presidenten uit onder andere Duitsland, Oostenrijk en Italië hebben vanwege hetzelfde incident laten weten niet aanwezig te zijn op een top van Centraal- en Oost-Europese leiders op de Krim.

Post to Twitter


Tags: , , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.