Nederlander heeft 39 euro over voor EK-titel

Komende zomer zal tijdens het EK naar verwachting zo’n 100 miljoen euro worden uitgegeven aan oranjeartikelen en weddenschappen. Van die 100 miljoen wordt 60% besteed aan oranje kleding, gadgets en andere artikelen. De overige 40% zal worden gespendeerd aan pooltjes. Dit blijkt uit onderzoek van ING, hoofdsponsor van het Nederlands Elftal.

Uit enquête bleek dat Nederlanders gemiddeld 39 euro per persoon overhebben voor het binnenhalen van het Europees Kampioenschap. jammer genoeg is dat wat minder dan op het WK in 2010. Toen had de gemiddelde Nederlander 47 euro over voor de winst. Opvallend is dat ondanks dat mannen over het algemeen grotere voetbalfans zijn, vrouwen in Nederland gemiddeld meer over hebben. Vrouwen zijn bereid zo’n 50 euro te betalen, maar mannen slechts 28. hoofdeconoom Charles Kalshoven van ING denkt dat dit verschil aan de gunfactor van vrouwen ligt. De vrouwen zouden de mannen dus het kampioenschap gunnen en zijn bereid daar meer voor te betalen.

Misschien nog opvallender is dat onder andere de Grieken veel meer uit willen geven. In geval van de Grieken is dat zo’n 180 euro, en dat is de op twee na hoogste, na Ierland met gemiddeld 300 euro en Engeland met gemiddeld 200 euro per persoon. In Nederland is sinds 2008 het bedrag wel met 9 euro gestegen, al lag het zoals eerder gezegd tijdens het WK nog een stuk hoger.

Post to Twitter


Tags: , , , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.