Nederland beter, maar geen winnaar

Nederland tegen Denemarken. Op papier de makkelijkste wedstrijd voor Nederland in de P0ule des Doods. Nederland begon sterk, het eerste kwartier liet het hele team prachtig samenspel zien, die uitliepen op een aantal geweldige kansen. Maar toen, na een kwartier spelen, sloeg het noodlot toe. Uit het niets stond Michael Krohn-Dehli van Denemarken opeens met bal aan de voet voor Stekelenburg. De keeper van Oranje kwam uit, maar Krohn-Dehli kon de bal onder de keeper door schieten,  en deze kwam zowaar in het goal. 0-1. De Denen stonden voor! Oranje was op dat moment helemaal de weg kwijt. Het stond eerst met zo veel overmacht op het veld, maar liep nu een beetje achter de feiten aan. Vooral het druk zetten lukte niet tot nauwelijks. Toch wist Nederland nog enkele kansen te creëren voor rust, waaronder een kopbal op de paal van Sneijder. Op dit moment was het rust, en gingen beide teams verbaasd naar de kleedkamer. In de tweede helft kwamen Huntelaar en van der Vaart nog het veld in, maar ondanks het betere spel van Oranje wisten de spelers de stand niet te veranderen. het bleef bij 0-1 voor de Denen, en Oranje zal nu tegen Duitsland en Portugal extra hard aan de bak moeten komen. Overigens was er aan het eind van de wedstrijd een overtreding van de Denen in eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter besloot geen penalty te geven, tot woede van zowel de fans, de spelers en Bert van Marwijk.

In de andere wedstrijd in Poule B speelde Duitsland tegen Portugal. Beide titanen speelden slordig, maar ook hier ging het scoren moeizaam. Dat heeft onder andere te maken met de potdichte verdediging  van de Portugezen. Tegen rust stond het nog steeds 0-0. Het duurde tot de 72e minuut voor het eerste en enige doelpunt viel. Gomez wist net voor hij gewisseld zou worden de bal in het doel van Portugal te koppen. Daardoor mocht hij in het veld blijven. Portugal stond nu onder druk, en begon zowaar meer aan te vallen. Het mocht alleen niet baten, de stand bleef 1-0 voor Duitsland.