Griekenland vs Tsjechië en Polen-Rusland

Griekenland begon gisteren niet bepaald goed. In de derde minuut verspeelden ze de bal onnodig, en Petr Jiracek van Tsjechië liet zien dat hij kan voetballen, en tikte de bal binnen. Drie minuten later was het opnieuw raak voor Tsjechië, dit keer op naam van Vaclav Pilar. Griekenland had bepaald geen geluk, want later in de eerste helft  scoorden de Grieken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft werd het spel wat saaier, omdat beide partijen niet erg goed speelden. Doelman Petr Cech van de Tsjechen blunderde nog enorm door over een voorzet van de Grieken te duiken. 1-2. Dit was ook de eindstand.

Dan kwam de meest politiek gespannen wedstrijd van het hele EK. Polen tegen Rusland. In de voorbeschouwing waren er al hevige rellen onder de supporters. De politie gebruikte rubberen kogels en traangas. Eenmaal in het stadion was de sfeer beter. Polen begon sterk aan de wedstrijd. Polianski scoorde voor de Polen, maar deed dat helaas in buitenspelpositie. Een kwartier later was het wel raak voor de Russen. Alan Dzagoev kopte de vrije trap van Andrey Arshavin binnen, en zette daarmee zijn derde goal neer.  In de tweede helft  schoot het tempo van de Polen omhoog, en na een aanval van de Russen counterden de Polen, en wisten de score daarmee op 1-1 te zetten. De eindstand.