Geen megaschermen op pleinen.

Dit wil het Ministerie van Veiligheid. De uitgifte van vergunningen voor megaschermen bij het EK zou onder druk van de horeca te makkelijk worden verstrekt. Daarmee zou de veiligheid van de toeschouwers in gevaar kunnen lopen. Hulpdiensten kunnen moeilijk bij ongevallen komen door de dikke mensenmassa en het vele drankgebruik zou ook voor meer risico’s kunnen zorgen. Het ministerie wil dat de vergunningen alleen nog aan plaatsen met “afsluitbare” ruimtes. Dit wil zeggen dat het binnen moet, en de megaschermen op de pleinen niet meer mogen. De ruimtes moeten wel aan bepaalde veiligheidseisen, zoals extra nooduitgangen, voldoen.
De zorgen van Minister van Opstelten zijn niet ongegrond. De Politieacademie heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van de evenementen rondom het EK en het WK van de afgelopen jaren. Daar kwam dus uit dat er vaak onvoldoende veiligheidsmaatregelen zijn.

Volgens een woordvoerder van het ministerie moeten dergelijke aanvragen voor megaschermen gezien worden als lokale evenementen. Daardoor gelden strengere regels op het gebied van bewaking en toiletten, eerste hulp, nooduitgangen en bezoekersaantallen. Zo moeten ‘gevaarlijke en ongewenste situaties’ beter in de hand kunnen worden gehouden.

Post to Twitter


Tags: , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.