Duitsland overklast Griekenland

Duitsland, de winnaar van Poule B, moest tegen Griekenland in de kwartfinales. De Mannschaft begon de wedstrijd sterk, en na vijf minuten vloog de bal al het net in. Andre Schurrie had kort achter elkaar al enkele pogingen op doel gehad, maar nu kwam hij voorbij de Griekse keeper. Helaas werd hij teruggefloten voor een overtreding, dus het doelpunt telde niet. Daarna duurde het lang voor Duitsland eindelijk voorkwam. Phillipe Lahm, de Duitse rechtsback, nam de bal aan op de borst en ramde door naar voren. Hij wist zelf de bal met een vernietigend schot binnen te schieten. De Grieken mikten ondertussen op de counters om kansen te creëren, maar kwamen vaak niet erg ver. Duitsland zakte een beetje in en werd pas na rust weer gevaarlijk. De ploeg speelde slordig en werd daarop afgestraft door de Grieken, die de bal binnen wisten te krijgen (Georgios Samaras). Coach Löw liet Mario Gomez onmiddelijk warmlopen, maar voor hij het veld in werd gestuurd stond het al 2-1, door een doelpunt van Khedira. Klose wist enige tijd later de wedstrijd te bezegelen met de 3-1, door de bal in het goal te koppen. Reus vond het op dat moment ook wel leuk om nog eens te gaan aanvallen en tikte zelfs de 4-1 binnen. De grieken wisten voor het einde van de wedstrijd nog een keer te scoren, vanuit een strafschop. Maar dat doelpunt kan niets meer uitmaken, Griekenland gaat naar huis