Duitsland-Nederland, hier komt het op aan!

Voor Nederland – Duitsland aan de beurt was, was er eerst nog de andere wedstrijd van Poule B, Denemarken tegen Portugal. Denemarken begon erg sterk aan de wedstrijd, maar had na een half uur spelen al bijna niets meer te zeggen. Centrale verdediger Pepe zette Portugal na 24 minuten op de 0-1. De voorzet kwam uit een corner van Joao Moutinho en Pepe scoorde met het hoofd. Na 40 minuten schoot Helder Postiga de 0-2 binnen, de bal kwam keihard in de rechterbovenhoek. Net voor rust schoot Bendtner de 1-2 binnen. Bendtner kreeg alle tijd van de wereld van de Portugezen. In de tweede helft ging Portugal meer op de counters spelen, en slechts vijf minuten na het hervatten van het spel had Ronaldo een enorme kans, maar de keeper wist de bal te stoppen. Na tachtig minuten scoorde Bendtner opnieuw voor Denemarken, en zette daarmee de stand op 2-2. Denemarken leek weer mee te doen, maar invaller Silvestre Varela wist het spektakel compleet te maken door nog eens te scoren voor Portugal. 2-3, winst Portugal.

Daarna stond de belangrijkste wedstrijd van het EK op het programma. Duitsland tegen Nederland. Nederland wist van de vorige wedstrijd dat het zelfs kon verliezen om niet definitief uitgeschakeld te zijn, maar dan zou het wel moeilijk worden. Oranje begon opnieuw, net als tegen Denemarken, erg snel en erg goed. Joris Mathijsen stond weer achterin na herstel van zijn blessure, maar leek de laatste minuten van de wedstrijd last te hebben. Na 24 minuten gebeurde het horrorscenario: Duitsland scoorde. Schweinsteiger kreeg alle ruimte, en schoot de bal met een steekpass naar Maro Gomez. Deze twijfelde niet en schoot direct binnen. In de 38e minuut werd de nachtmerrie erger. Opnieuw was het Gomez die scoorde, dit keer in de verre kruising. Na rust werden Huntelaar en van der Vaart in het spel gebracht, ten koste van Afellay en aanvoerder van Bommel. Na 73 minuten spelen leek het tij opeens te keren. Robin van Persie wist zowaar een goal te maken tegen de Duitsers, en de jacht naar een gelijkmaker begon. Maar helaas, het bleek tevergeefs. Er is nu nog een kleine kans dat Oranje door de poulefase komt, dus we blijven hopen en onze steun tonen!