Björn Kuipers mag fluiten op het EK 2012

Dat nieuws heeft hij eergisteren gekregen. In een interview met het AD vertelt Kuipers dat hij “ontzettend trots” is dat hij de Nederlandse arbitrage mag vertegenwoordigen. Kuipers wordt de achtste Nederlandse scheidsrechter op het EK voetbal, na onder andere Jan Keizer, Mario van der Ende en Dick Jol.
Elitegroep
De 38-jarige Kuipers maakt deel uit van de zogeheten elitegroep van de Europese voetbalbond. Hij heeft inmiddels 48 internationale wedstrijden geleid, waarvan 15 in de Champions League. Hij floot onder meer de halve finale van de Europa League tussen FC Porto en Villarreal en de halve finale van het WK voor clubteams. Eind augustus leidde Kuipers nog de wedstrijd om de Europese Super Cup in Monaco.

Voorrang

Scheidsrechtersbaas Van Egmond prijst Björn Kuipers voor zijn prestaties. Hij noemt het fluiten van een van de Nederlandse scheidsrechters één van de doelstellingen. Maar in het eerder genoemde interview vertelt Björn dat hij liever het Nederlands elftal in de finale ziet dan dat hij zelf kan fluiten.

Post to Twitter


Tags: , , , , ,

Categorie: Algemeen nieuws

Reageer

Designed by: Soccer Blogger. Sponsored by: Article directory, webdesign berlin, fernstudium.